Volonterski klub Prve uskoro u podcastu VCZ-a

Volonterski centar Zagreb (VCZ) pozvao je I. gimnaziju da predstavi svoj školski Volonterski klub i volonterske aktivnosti škole kao uspješan model školskog volontiranja. Snimanje intervjua sa školskom psihologinjom, koordinatoricom Volonterskog kluba I. gimnazije Vlastom Lukačević, prof. održan je u studiju Degordian u srijedu 3.7. 2024. Bila je to prilika da se istakne da Volonterski klub Prve djeluje već 17 godina, a svoje začetke ima u 30- godišnjoj tradiciji održavanja humanitarnog sajma I. gimnazije “Kap dobrote”. Psihologinja V. Lukačević, prof. istaknula je da je, samo u ovoj školskoj godini, grupa od 30-tak volonterki/ra škole provela rekordan broj od 30 volonterskih aktivnosti humanitarnog, ekološkog i sportskog karaktera i ostvarila preko 800 volonterskih sati.

U podcastu je spomenuto da je višegodišnje djelovanje Volonterskog kluba prepoznato u javnosti i da je I. gimnazija dobitnica Državne nagrade za razvoj volonterstva iz 2014., priznanja i nagrade Centra za mir, nenasilje i ljudska prava iz Osijeka 2021. “Mirotvorna škola” te nagrade Volonterskog centar Zagreb “Volonterski Oskar ” iz 2022.

Školska psihologinja Vlasta Lukačević, prof. istaknula je da je ove godine Volonterski klub I. gimnazije, u sklopu Nacionalne kampanje “Hrvatska volontira” organizirao I. Festival volonterstva u Prvoj i time započeo vrijedan proces suradnje, povezivanja i umrežavanja zainteresiranih školskih volonterskih klubova Grada Zagreba.

Emitiranje podcasta planirano je za kraj godine kada će biti objavljena poveznica.