Sudjelovanje Prve u edukativnoj igri protiv govora mržnje “Hate Out!”


Članice Medijske grupe I. gimnazije sudjelovale su 10.1.2024. u online edukativnoj igri za borbu protiv govora mržnje na društvenim mrežama “Hate Out!”. Autor “Hate Out!” igre je Centar za mir, nenasilje i ljudska prava iz Osijeka koji je, zajedno s ostalim partnerima, razvio igru u sklopu projekta LEAD-Online (Learn, Engage, Act: Digital Tools to Prevent and Counter Hate Speech Online).

Sudjelujući tako u projektnoj aktivnosti LEAD-Online Talk, naše učenice su iskoristile priliku da istraže igru te prepoznaju, razumiju i uvježbaju kako se aktivno suprotstaviti online govoru mržnje kroz konstruktivan dijalog.

Da podsjetimo, na svečanoj dodjeli  u Osijeku u prosincu 2021., u organizaciji Centra za mir, nenasilje i ljudska prava iz Osijeka, I. gimnazija je dobila Priznanje “Mirotvorna škola 2021.” .

Uz Priznanje, našoj školi i srednjoj školi iz Gline, dodijeljena je i nagrada u obliku studijsko- edukativnog posjeta Osijeku za grupu najaktivnijih nositelja humanitarno volonterskih aktivnosti u školi.

I. gimnazija je jedna od dvije škole Grada Zagreba koja nosi naslov Mirotvorne škole i jedna od 14 na nivou Hrvatske, kao članica Foruma Mirotvornih škola.

Sl.1 – Sudjelovanje I. gimnazije u projektu protiv online govora mržnje LEAD- Online Talk