Volonterke Prve u studijsko- edukativnom posjetu Osijeku “Mir je u našim rukama”

Na svečanoj dodjeli  u Osijeku u prosincu 2021., u organizaciji Centra za mir, nenasilje i ljudska prava iz Osijeka, I. gimnazija je dobila Priznanje “Mirotvorna škola 2021.” .

Uz Priznanje, našoj školi i srednjoj školi iz Gline, dodijeljena je i nagrada u obliku studijsko- edukativnog posjeta Osijeku za grupu najaktivnijih nositelja humanitarno volonterskih aktivnosti u školi.

Tako je grupa od 9 volonterki Josipa Malčević 3.e, Lana Dolovski, 3.e, Mia Borovac 3.a, Lana Zeljko 2.c, Elena Jukić 2.c, Hana Mehdić 3.e,  Ida Butković 3.a, Ema Čuljak 3.e i Karolina Jularić 3.e u pratnji prof. Meri Matušan, šk. knjižničarke Tinke Barbutov Krsteva i šk. psihologinje i voditeljjice Volonterskog kluba Vlaste Lukačević od 5.- 7. 10.2022. provela tri dana u učenju, druženju i upoznavanju Osijeka i okolice.

U Osijeku smo učili o nenasilnoj komunikaciji, susreli se s mladim aktivistima “MladForma”. Osijek smo obišli na biciklima i Dravu premostili skelom. Pogledali smo film na temu klimatskih promjena “I am Greta” i kazališnu predstavu s beskućnicima Grada Rijeke. U Vukovaru smo posjetili Muzej vučedolske kulture i odali pijetet nastradalima na Ovčari, a u Muzeje Grada Vukovara smo razgovarali s mladim vukovarkama kako je mladima živjeti u Vukovaru danas. Treći dan smo u Dalju posjetili Znanstveni centar poznatog geofizičara M. Milankovića, a u Nemetinu smo volontirali u šetnji pasa iz azila.

I. gimnazija je jedna od dvije škole Grada Zagreba koja nosi naslov Mirotvorne škole i jedna od 14 na nivou Hrvatske, a uskoro postajemo i članica Foruma Mirotvornih škola.

Velika čast i zasluženo priznanje za našu školu!

 

              

Sl. 1.-5. Studijsko- edukativni posjet volonterki Prve Osijeku “Mir je u našim rukama”

Video zapis pogledajte na:

https://www.canva.com/design/DAFP4UrwAdM/kCDgVgfxJ2hQ_QdJLq45Aw/watch?utm_content=DAFP4UrwAdM&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=homepage_design_menu