Obilježavanje Međunarodnog dana mira 21.9.

Međunarodni dan mira obilježava se 21. rujna svake godine. Utemeljila ga je organizacija Ujedinjenih  naroda 1981. godine u svrhu obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama. Rezolucijom Ujedinjenih naroda iz 2001. određen je danom nenasilja i prekida neprijateljstava na svjetskoj razini.

U I. gimnaziji se na današnji dan održavaju dvije aktivnosti kojima nastojimo obilježiti Međunarodni dan mira i pridonijeti miru na osobnom nivou, u školskom okružju,  u lokalnoj  i međunarodnoj zajednici.

Tako u okviru Školske preventivne strategije I. gimnazije,  predavanjem za nastavnike i nastavnice “Prevencija samoranjavanja i suicida kod mladih” danas počinjemo, u suradnji s Društvom za psihološku pomoć, s provedbom projekta “Osvijetli mrak – podrška mladima u brizi za mentalno zdravlje”.

Obilježavanju Međunarodnog dana mira,  pridružuje se i Volonterski klub I. gimnazije sudjelovanjem grupe volontera/ki na radionici u organizaciji  udruge “Ocean znanja” na temu volontiranja i širenja solidarnosti mladih u svijetu.