Održano predavanje za roditelje Prve o izazovima odrastanja mladih

U okviru Školskih preventivnih strategija I. gimnazije,  u utorak 15. ožujka 2022., u suradnji s Centrom za  zdravlje mladih, održano je stručno predavanje za  prijavljene roditelje učenika/ica škole na temu “Izazovi odrastanja mladih – kako prepoznati rizična ponašanja?”. 

Predavanje je održala voditeljica Centra za zdravlje mladih, klinička psihologinja  s dugogodišnjim iskustvom rada s  djecom i mladima, Ella Selak Bagarić.

Predavanje je održano na daljinu,  u formi interaktivne diskusije i s ciljem  jačanja roditeljskih kompetencija, uz niz konkretnih savjeta i odgojnih smjernica.

Također, roditelji su informirani da  su Grad Zagreb i stručnjaci Centra za zdravlje mladih, svjesni teške pozicije u kojoj su se roditelji i druge osobe koje brinu o djeci i mladima još jednom našli u nošenju s novim vijestima o ratnim zbivanjima u Ukrajini, objavili novi priručnik s konkretnim, znanstveno utemeljenim savjetima i smjernicama koji mogu olakšati nošenje s novom krizom.

Priručnik  je dostupan na poveznici: “Rat kroz oči djeteta – Crtice stručnjaka mentalnog zdravlja za roditelje i druge koji brinu o najranjivijima”