FANTASTIČAN SPORTSKI VIKEND

FANTASTIČAN SPORTSKI VIKEND

Protekli vikend bio je povijesni za našu školu. U subotu (7. 10. 2017.) naše stolnoteniske reprezentacije (ženska i muška) ostvarile su rezultat za pamćenje. Cure su se ponovno popele na najviše postolje na Prvenstvu grada Zagreba. To je njihov treći naslov prvakinja i plasman na Državno. Već su nas polako i razmazile svojim uspjesima. Neskromno možemo reći kako su Klara Bardač, Marta Borovnjak, Sara Sušac i Vira Cvrtila  „prošetale“ kroz natjecanje, nadmoćne nad protivnicama.

Drugo veselje priredili su nam stolnotenisači. Najprije plasmanom u završni turnir, a onda i osvajanjem srebra. To je povijesni uspjeh za našu školu. Do sada nismo ostvarli takav uspjeh u muškom stolnom tenisu.  Za školu su zaigrali Karlo Sokol, Mateo Deak i Bruno Deak, a u kvalifikacijama i Borna Aničić.

Ovim naslovom cure su postale najuspješnija ekipa 1. gimnazije ikad.

S druge strane dečki su godinama strpljivo nastupali, igrali i čekali svoju priliku – i napokon ju dočekali!

Vikend smo zaokružili sudjelovanjem na 26. Zagrebačkom maratonu u nedjelju.

48 naših trkača otrčalo je utrku građana (5 km). Svi su dobili majicu i startni broj za uspomenu. Bilo je lijepo biti dio tog trkačkog događanja koje okuplja trkače iz raznih zemalja, i mlade, i malo starije i koje je prepuno pozitivne energije. Ni nama nije nedostajalo te pozitive. Odlična je to promocija aktivnog načina života. I odlično je voditi te drage mlade ljude na takav događaj.

Meri Matušan, prof.