Noć knjige 2016. – “JA SAM PISAC!”

I. gimnazija sudjeluje u literarnom nagradnom natječaju “Znanja” povodom Noći knjige. Mole se zainteresirani učenici da se jave svojim profesorima hrvatskoga jezika kako bi se na vrijeme prijavili na natječaj.

Detaljnije informacije možete pročitati pod opširnije.

Povodom manifestacije Noć knjige 2016., kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava, nakladnička kuća “Znanje” organizira nagradni natječaj za učenike “Ja sam pisac” u svrhu promicanja ljubavi prema knjizi, čitanju i književnom stvaralaštvu s ciljem populariziranja knjige među mladim naraštajima. Literarni natječaj za kratku priču može biti unutar jedne od četiri ponuđenih tematskih kategorija:

 

 

  • ljubavna priča
  • krimi-triler priča
  • povijesna priča
  • paranormalna, fantasy ili SF priča

Noć knjige obilježava se 22. travnja 2016. godine, a ove je godine jubilarno posvećena 400. obljetnici smrti Williama Shakespearea i Miguela de Cervantesa – godini kojom započinje renesansa u umjetnosti kao i stogodišnjici od prvog objavljivanja “Priča iz davnineIvane Brlić-Mažuranić! Natječaj traje od 20. veljače do 5. travnja 2016. godine. Molimo naše učenike da se jave svojim profesorima hrvatskoga jezika kako bismo se na vrijeme prijavili na natječaj. Za svakoga sudionika natječaja predviđena je nagradna knjiga!