161. rođendan naše škole

Iako je broj godina popriličan našoj ovogodišnjoj proslavi nije nedostajalo svježine. Naime odlučili smo promovirati sasvim posebne talente naše škole. A njih ne nedostaje.

Sve je započelo u knjižnici promocijom literarnih uradaka dviju učenica – romana „Ja pjevam s vranama“ Katarine Boras i slikovnice „Sjeverojug“ Anje Kuzmić. Katarini je to prvi roman, a Anja je svojom slikovnicom prije dvije godine pobjedila na natječaju „Moja prva knjiga“. Njihovo poznanstvo rezultiralo je i sjajnom suradnjom. Naime Anja je napravila likovno rješenje naslovnice Katarininog romana.

Na promociji dvije učenice su pokazale svoj kritičarski talent – Laura Medvarić je napravila osvrt na Katarinin roman, a Marija Jurić na Anjinu ilustraciju slikovnice „Sjeverojug“.

 

Vrijedni članovi grupe Vizualna kultura u holu škole su postavili izložbu Anje Kuzmić s portretima književnika. Za tu priliku uredili su poseban ambijent za uživanje u izložbi.

 

ht

 

Nakon toga uslijedio je koncert naših glazbenih talenata. Učenici polaznici glazbenih škola su nam kroz svoje instrumente (gitara, klavir, flauta, čelo, klarinet) otkrili ljepotu klasične glazbe i doslovno ostavili publiku bez daha. S pravom možemo reći da je to bio vrhunski glazbeni doživljaj. Na koncertu je nastupio i pjevački zbor škole, a profesor Janjić je promovirao Ljetopis.

 

 

Na kraju priče svi smo se našli na obližnjem bazenu gdje je čak 19 ekipa nastupilo na natjecanju plivačkih štafeta boreći se za boje svog razreda. Prepuno gledalište, sportsko navijanje, dramatično finale, dečki iz 4.e u grudnjacima – sve je to doprinjelo da ovo natjecanje bude za pamćenje! Naravno najbolji su okrunjeni medaljama: zlatom 3.d, srebrom 2.c i broncom 4.d.

 

 

Na kraju tog sjajnog dana djelatnici škole su održali slavljenički domjenak. Tome je prethodilo otvorenje nove kuhinje koju su vrijedno mjesecima uređivali profesori Damir Kršić i Goranka Marković. Još jedan dokaz da Prva za nas nije samo radno mjesto. Ona je i naš dom!

Završimo osvrt riječima učenice Marije Jurić: Sretan ti roćkas školo!