Učenici naše škole u ekološko-humanitarnoj akciji u Parku prirode Žumberak – Samoborsko gorje

Naši domaćini, djelatnici Javne ustanove, srdačno su nas dočekali u Budinjaku te sve priredili za početak naše akcije. Budući da je naša „ekipa“ brojala 23 učenika, 5 profesora i djelatnika škole te 2 pridružena člana, strateški smo rasporedili snage na već unaprijed pripremljene lokacije.

Oni s najboljom obućom za teren dobili su zadatak očistiti izvor i jednu lokvu, a oni s najmanje otpornom obućom sadili su cvijeće oko eko-centra. Dvije skupine su počistile i raskrčile dijelove poučne staze, a jedna skupina je skupljala tek pokošenu travu oko samog eko-centra. Nakon dva sata rada i druženja s motikama, grabljama, vilama, tačkama okupili smo se na zasluženom predahu te pojeli ručak iz torbe.

Prof. Pavlić Šepat i ja nismo gubile vrijeme već smo dogovorile okosnicu našeg idućeg posjeta Parku te ekskluzivno najavljujem vrlo zanimljivu akciju sljedeće školske godine. Nakon odmora, naši ljubazni domaćini organizirali su nam obilazak poučne „Staze kneževa“ tijekom kojeg smo saznali puno zanimljivih informacija i pritom puno toga ponovili i naučili. Zadovoljni obavljenim, obavili smo zajedničko fotografiranje te se pozdravili s našim domaćinima.

Na povratku u Zagreb prebirali smo po lijepim dojmovima, umorni, ali zadovoljni učinjenim. Želim se još jednom zahvaliti na pomoći oko organizacije i iznimnom gostoprimstvu djelatnicima Javne ustanove Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje i poručiti da se već sada veselimo idućoj akciji. Zahvaljujem i kolegama profesorima koji su svojim sudjelovanjem i radom doprinijeli našoj akciji: Snježani Pavlić Šepat, Teuti Ismaili, Ivani Grabar i Donatu Mathu.

Zahvaljujem se na sudjelovanju i našoj gospođi Jeleni iz računovodstva. Zahvaljujem se svim učenicima koji su sudjelovali u akciji te još jednom, na izuzetan način, predstavili našu školu. Ovom smo akcijom ponovo pokazali da imamo veliko srce i da smo spremni volontirati. Pozivam sve da nam se pridruže već u idućoj akciji i okuse taj odličan osjećaj kada se čini nešto dobro.

Goranka Marković, prof.geografije