Zlata Paštar

Rođena u Sinju gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala sociologiju i filozofiju na Hrvatskim studijima u Zagrebu. Još kao apsolvent zapošljava se kao prof. politike i gospodarstva i sociologije u Ženskoj općoj gimnaziji Družbe s. milosrdnica ( gdje radi i danas ). Od 2002. do danas radila je u nekoliko srednjih škola i gimnazija u Zagrebu (prof. politike i gospodarstva u Veterinarskoj školi, prof. filozofije i logike u Športskoj gimnaziji, prof. etike u I. gimnaziji i XVIII gimnaziji ).
Nekoliko godina radi kao predavač na pripremnim tečajevima za polaganje prijemnih ispita na fakultetima. Tijekom svog nastavničkog staža vodila je školske radionice te pripremala i vodila radio emisije s učenicima o aktualnim društvenim temama.
Od 2009. zaposlena je u Prvoj gimnaziji kao prof. sociologije, politike i gospodarstva i etike.
Mentor je studentima sociologije s Hrvatskih studija. Bila je član povjerenstva u određivanju praga prolaznosti na ispitima državne mature iz sociologije u NCVVO.
Slobodno vrijeme voli provoditi u druženju s prijateljima i dragim osobama,voli čitati, zabavljati se, putovati i obilaziti neka nova još neposjećena mjesta te upoznavati nove ljude.
Uživa u svom poslu i životu, a životni moto joj je: „Život je jedan, ne gubimo vrijeme na lažne ljude i stvari, nabacimo osmijeh i živimo punim plućima! „