Meri Matušan

matusan.jpgRođena Primorka (s otoka Raba), diplomirala je na Fakultetu za fizičku kulturu u Zagrebu 1989. godine. Profesionalnu karijeru započela je u Klasičnoj gimnaziji – Zagreb, a u Prvu gimnaziju dolazi 1991. godine. Unazad nekoliko godina mentor je studentima za javna i individualna predavanja. Prije dvije godine stječe naziv profesora-mentora i aktivno sudjeluje na stručnim skupovima pedagoga fizičke kulture.

Pored redovne nastave organizira međurazredna prvenstva i turnire. Već pet godina organizator je Gradskog prvenstva srednjih škola u odbojci. Voditeljica je muške i ženske odbojkaške reprezentacije škole i aktivna članica planinarske sekcije. U najveće trenerske uspjehe ubraja: dvije brončane medalje ženske reprezentacije na Prvenstvu Grada; zlato i srebro u plivanju (ženska štafeta) na Prvenstvu Grada. Profesionalni cilj joj je omasovljavanje sporta.

Slobodno vrijeme uglavnom provodi u školskoj dvorani, ali i na planinarskim stazama. Aktivno se bavi sportom kao voditeljica aerobika. Obožava jogging i dva puta godišnje istrčava polumaratone. Poznata je kao “veseli duh” zbornice. Svira gitaru, peče fine palačinke.