Rekordan uspjeh humanitarne akcije “Prva od srca za djecu i vršnjake iz Ukrajine!”

I. gimnazija je još jednom pokazala veliko srce Prve!

U organizaciji Volonterskog kluba i  u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, organizirana je velika humanitarna akcija “Prva od srce za djecu i vršnjake iz Ukrajine!”.

U tjednu od 14.-18. ožujka 2022.  naši volonteri/ke koordinirali  su prikupljanje prehrambenih namirnica, higijenskih potrepština, školskog pribora, igračaka i društvenih igara namijenjenih za djecu i vršnjake iz Ukrajine, smještene u privremenim prihvatilištima Motela Plitvice i dr.

Sjajan odaziv učenika/ica, nastavnika/ica  i djelatnika/ica škole rezultirao je rekordnim uspjehom akcije!

Prikupljeno je više od 70 velikih paketa/ kutija  s preko 550 kg  prehrambenih namirnica, slatkiša,  higijenskih potrepština, igračaka i društvenih igara za djecu i vršnjake iz Ukrajine!

Ukupno,  darovali smo više od  3300 potrepština:

preko 500 kom šk. pribora, preko  200 igračaka i društvenih igra, preko 1100 kg/lit prehrambenih namirnica, preko 500 pakiranja higijenskih maramica, dječjih pelena   i preko 1000 pakiranja ostalih higijenskih potrepština (preko 260 pakiranja šampona, 140 kom sapuna, 300 pakiranja pasta za zube i četkica, 110 krema i britvica za brijanje,  50 pakiranja dječjih krema, 20 pakiranja dezodoransa i 10 kompletiranih paketa mješovite dječje opreme).

Veliko hvala našim prijateljima iz Tituša da su nam se pridružili i podržali akciju.

Na inicijativu naše volonterke Magdalene Mandić iz 4.b i uz stručnu podršku prof. Sare Štivčević, osmišljene su poruke mira i nade na ukrajinskom koje su volonteri /ke i učenici 4.b pročitali i poslali djeci i vršnjacima iz Ukrajine, a  naša Medijska grupa, zabilježila za objavu na našim društvenim mrežama:

https://fb.watch/bWw5JRQDil/

https://www.instagram.com/p/CbXyOy3qa-c/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Hvala svim učenicima,  volonterima, profesorima, djelatnicima I. gimnazije na doprinosu uspjehu ove vrijedne i humane akcije!

 

                                          

 

Slike 1.-6. Veliki uspjeh humanitarne akcije I. gimnazije “Prva od srca za djecu i vršnjake iz Ukrajine!”