Kap dobrote 2021.

Humanitarna akcija Kap dobrote održava se u I. gimnaziji od davne 1994. godine. Kroz taj niz godina pomogli smo mnogim pojedincima u potrebi, ali i brojnim udrugama i školama. Prije nekoliko godina sredstva prikupljena u akciji smo počeli usmjeravati u Fond solidarnosti i Fond izvrsnosti kojima financiramo naše učenike.

Međutim, u ovoj godini, punoj neizvjesnosti i teških događaja koji su nas zadesili odlučili smo pomoći stanovnicima Banovine koje je pogodio strašan potres u prosincu. Točnije – djeci iz okolice Gline. Radi se o školarcima koji pohađaju područne škole Maja i Viduševac. Za njih 27 želimo nabaviti komplet bicikl/kaciga/reflektirajući prsluk, sve kako bi lakše i brže (ali i sigurno!) dolazili do škole.

Budući da smo Škola prijatelj bicikliranja znamo dobro koje su prednosti korištenja bicikla u prijevozu do škole i koliko je život jednostavniji i lakši kad imaš bicikl. Upravo to želimo – našim malim prijateljima iz okolice Gline pojednostaviti i olakšati svakodnevno funkcioniranje.

Ujedno ih želimo razveseliti i pokazati da mislimo na njih!

Sredstva ćemo prikupljati kroz:

– kotizacije za sudjelovanje u sportskim aktivnostima (odbojkaški turnir i humanitarna utrka)

– prodaju jedinstvene majice s logom akcije

– prodaju odjeće s logom škole

donacije dobrih ljudi.

Glavnina naših aktivnosti će  trajati od 10. – 14. svibnja 2021., a nove bicikle želimo malim Glinjanima dostaviti prije kraja školske godine tako da ih mogu voziti pod ljetnim praznicima.

Od srca pozivamo roditelje, bivše učenike, poznanike i sve prijatelje naše škole da nam se pridruže u ovogodišnjoj Kapi dobrote.

 

Kako donirati sredstva?

Predložak ugovora

Humanitarni odbojkaški turnir

Propozicije humanitarnog odbojkaškog turnira

Humanitarna virtualna utrka 27 minuta za male Glinjane

Propozicije humanitarne utrke