CRVENI KRIŽ

CRVENI  KRIŽ

Crveni križ kao izvannastavna aktivnost ima dugogodišnju tradiciju u Prvoj gimnaziji.

U sklopu ove aktivnosti svake godine se održava natjecanje iz Prve pomoći a učenici četvrtih razreda koji su  navršili 18 godina kao i profesori i tehničko osoblje naše gimnazije uključuje se u akciju Dobrovoljnog darivanja krvi koja se održava u našoj školi.

Ekipu Prve pomoći čini 6 učenika izabranih prema svojim sklonostima i pismenom uratku Humanih vrednota i pružanja prve pomoći.

Svi susreti odnosno vježbanja praktično i pisano održavaju se u prostorijama Prve gimnazije .Uhodana je praksa da stariji i iskusniji učenici koji su sudjelovali u provođenju Prve pomoći kao i natjecanju obučavaju mlađe naraštaje. Najzabavniji i najedukativniji dio je odlazak ekipe ( izabranih 12) u Novi Vinodolski na obuku u Dom Crvenog križa.

2008. je godina za pamćenje kao i ekipa za pamćenje: osvojili su prvo mjesto na područnom i gradskom natjecanju i sudjelovali na državnom natjecanju u Zadru. Ove 2017, godine pehar s područnog natjecanja nakon tri godine ponovno je vraćen u Prvu. Svi su izloženi u ormaru u holu naše gimnazije.

Svi članovi ekipe vrlo vrijedno i predano vježbaju , pri tome se međusobno zbliže, prijateljstva i s drugim školama ostvaruju se i u Novom Vinodolskom kao i na natjecanjima bez obzira na međusobnu konkurenciju. Ljudski život je neprocjenjiv  i možda će baš netko od nekih dosadašnjih članova primijeniti svoje znanje kako bi pomogao drugome a možda i spasio život. Uključite se!!!

Povjerenik Crvenog križa Tatjana Marković, prof. mentor