Knjižničari
Mladi knjižničari Ispis
Utorak, 28 Travanj 2009 15:12

Grupa Mladi knjižničari ima desetak članova i uključeni su kako u redovitu informacijsko-knjižničnu djelatnost tako i u pripremu, izradu i postavljanje izložaba i panoa. Grupu vodi profesorica M. Petričec.
 
Tako su od početka ove školske godine mladi knjižničari sudjelovali u obilježavanju Dana Hrvatskoga olimpijskog odbora (pano s fotografijama sportskog susreta I. i IV. gimnazije), Europskoga dana jezika (izložba), 500. obljetnice rođenja Marina Držića  (izložba na 12 panoa, monolozi iz Držićevih djela, videoprojekcije), Božića, Holokausta (u suradnji s razrednicom i učenicima 2. c), Svjetskoga dana voda (u suradnji s IV. gimnazijom). Upravo pripremaju izložbu u povodu Dana Europe.

 


 
 
 
Mladi knjižničari o sebi Ispis
Četvrtak, 11 Kolovoz 2005 00:00

Kako je opće poznato, sam spomen knjige ne ostavlja uvijek pozitivan dojam. Obično zato jer podsjeća na učenje i čitanje dosadnih lektira...U našoj školi postoji grupa knjižničara koja se za sada sastoji od dva aktivna člana + profesorica Kovačec. Vjerojatno će mnogi pomisliti da je to sve sigurno dosadno, ali zapravo kada se pogleda iza zastora, mogu se vidjeti i zanimljivosti.

Što radimo? "Brinemo" za knjige na sve moguće načine, prvi zgrabimo i prelistamo sve nove časopise, razdužujemo knjige i tako vrlo lako upoznajemo sve one zgodne dečke... Smijemo se, slušamo glazbu koju želimo, zabavljamo se uz rad. Ne postoji određeno vrijeme sastanaka. Dolazimo kada možemo, kada imamo šest sati, kad nemamo sat itd. Prednosti su mnoge: nikad ne moramo brinuti da ćemo lutati po gradu u potrazi za knjigama, kad pripremamo izložbu ili neko primanje oslobođeni smo nastave...

Možete se obratiti prof. Petričec i svi ste dobrodošli!

 


Obavijesti

PREDSTAVLJANJE VOJNOG UČILIŠTA U I. GIMNAZIJI

u srijedu 25. 11. 2015. u 14.00 sati u učionici 222 održat će se predstavljanje Hrvatskog vojnog učilišta i vojnih studijskih programa. Pozivamo sve učenike zainteresirane za izgradnju karijere u vojsci da dođu na prezentaciju.

 
Akcija Caritas-a „BUDI COOL, UDIJELI SLATKIŠ SVOJ“

Poštovani učenici,

u razdoblju od 23. studenog do 3. prosinca 2015. U I. gimnaziji  provodi se akcija  prikupljanja slatkiša „BUDI COOL, UDIJELI SLATKIŠ SVOJ“ Prikupljeni slatkiši bit će darovani djeci iz socijalno ugroženih obitelji povodom blagdana Sv. Nikole. Slatkiše pojedinci i razredi mogu odložiti u za to predviđene kutije u holu škole.

Uključite se u akciju i razveselite djecu! Hvala!

 
PREZENTACIJA ZAGREBAČKE ŠKOLE EKONOMIJE I MANAGEMENTA

Zagrebačka škola ekonomije i managementa poziva sve zainteresirane učenike na prezentaciju svojih studijskih programa koja će se održati u utorak 17. 11. 2015. u 14.00 sati u kinodvorani škole.

Na prezentaciji će predstaviti svoje preddiplomske studije:

- Studij ekonomije i managementa

- Studij poslovnog prava i ekonomije

- Studij poslovne matematike i ekonomije

koje izvodi na hrvatskom i engleskom jeziku.

 

Uz vrhunske studijske programe ZŠEM svojim studentima nudi međunarodnu studentsku razmjenu i uvođenje u poslovnu zajednicu već tijekom studija.

 

Tražilica

Copyright I.GIMNAZIJA, Joomla templates by SG web hosting, design by vex