Knjižničari
Mladi knjižničari Ispis
Utorak, 28 Travanj 2009 15:12

Grupa Mladi knjižničari ima desetak članova i uključeni su kako u redovitu informacijsko-knjižničnu djelatnost tako i u pripremu, izradu i postavljanje izložaba i panoa. Grupu vodi profesorica M. Petričec.
 
Tako su od početka ove školske godine mladi knjižničari sudjelovali u obilježavanju Dana Hrvatskoga olimpijskog odbora (pano s fotografijama sportskog susreta I. i IV. gimnazije), Europskoga dana jezika (izložba), 500. obljetnice rođenja Marina Držića  (izložba na 12 panoa, monolozi iz Držićevih djela, videoprojekcije), Božića, Holokausta (u suradnji s razrednicom i učenicima 2. c), Svjetskoga dana voda (u suradnji s IV. gimnazijom). Upravo pripremaju izložbu u povodu Dana Europe.

 


 
 
 
Mladi knjižničari o sebi Ispis
Četvrtak, 11 Kolovoz 2005 00:00

Kako je opće poznato, sam spomen knjige ne ostavlja uvijek pozitivan dojam. Obično zato jer podsjeća na učenje i čitanje dosadnih lektira...U našoj školi postoji grupa knjižničara koja se za sada sastoji od dva aktivna člana + profesorica Kovačec. Vjerojatno će mnogi pomisliti da je to sve sigurno dosadno, ali zapravo kada se pogleda iza zastora, mogu se vidjeti i zanimljivosti.

Što radimo? "Brinemo" za knjige na sve moguće načine, prvi zgrabimo i prelistamo sve nove časopise, razdužujemo knjige i tako vrlo lako upoznajemo sve one zgodne dečke... Smijemo se, slušamo glazbu koju želimo, zabavljamo se uz rad. Ne postoji određeno vrijeme sastanaka. Dolazimo kada možemo, kada imamo šest sati, kad nemamo sat itd. Prednosti su mnoge: nikad ne moramo brinuti da ćemo lutati po gradu u potrazi za knjigama, kad pripremamo izložbu ili neko primanje oslobođeni smo nastave...

Možete se obratiti prof. Petričec i svi ste dobrodošli!

 


Obavijesti

KONZULTACIJE ZA UČENIKE

Konzultacije iz matematike kod prof. Šebek održat će se u srijedu 9-10 sati!

 
OBAVIJEST MATURANTIMA 4a, 4b i 4d RAZREDA

Pripreme za državnu maturu će se održati, kako je planirano, u srijedu 16.travnja od 11-12.30 h u učionici 318.

 

prof. Marina Romac

 
Posjet "12. festivalu znanosti"

Tehnički muzej u Zagrebu u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu i British Council organiziraju "12. festival znanosti". Središnja tema Festivala ove godine su "valovi" koji će kroz opsežan festivalski program biti prezentirani u vidu izložbi, predavanja, radionica, filmova i dr.

Festival će biti otvoren za posjetitelje od 07.-12. travnja 2014. godine, od 10,00-21,00 sat u prostorima Tehničkog muzeja.

Za sve učenike pristup svim sadržajima bit će besplatan.

Program festivala se nalazi ovdje

 

Tražilica

Copyright I.GIMNAZIJA, Joomla templates by SG web hosting, design by vex